Redesignede kjoler

I lys av det siste halve årets fokus på barnearbeid, underbetaling og farlig arbeidsmiljø hos fabrikkene som syr klærne våre, har jeg blitt mer og mer bevisst på å reparere, gjenbruke og sy klær selv. I påvente av at kleskjedene skal fortelle hvilke fabrikker som produserer klærne, slik at de kan kontrolleres og uverdige forhold avdekkes, handler jeg minimalt med klær. Disse kjolene til jentene har vi enten arvet, byttet til oss eller funnet i bruktbutikker. Det skal ofte bare noen helt enkle tilpasninger til før de sitter perfekt!

Kjole Danmark

Denne kjolen fant jeg i en bruktbutikk i København. Den var litt for lang for lillefrøkna, men ved å heise opp stroppene, ble den akkurat passe. Jeg brettet stroppene over hverandre og sydde rette sting tvers over på hver ende. På den måten kan jeg enkelt sprette opp tråden og forlenge kjolen igjen når lillefrøkna blir større.

Kjole Sagene

Dette har egentlig vært en topp i damestørrelse S. Dét har aldri vært min størrelse, men det grønne fløyelsstoffet var for vakkert til å ikke gjøre noe med. Jeg fikk byttet den til meg på et byttemarked vi var på i januar. Stroppene var festet i en slags halterneck-variant. Jeg klippet dem av og festet dem tvers over, med maskin på baksiden og for hånd på forsiden. Jeg brukte et par vinterkvelder på å sy på perlene i gull og sølv. De gjorde storefrøkna veldig lykkelig.

Jeg har også et par sommerkjoler fra jeg var liten liggende i skuffen. De skal justeres litt her og der, og i god tid før sommerferien (kjenner jeg meg selv rett blir de ferdige kvelden før vi drar på ferie). I sybunken ligger det også noen t-skjorter, skjørt og bluser, og kanskje en kjole til meg selv. Jeg var forresten utrolig fornøyd da jeg nylig sydde meg min første t-skjorte. Mer om alt dette senere.

Kanskje vil du lese om den gangen jeg sydde om mammas kjole fra New York? Eller da jeg lagde en kjole til storefrøkna av mannens gamle skjorte?

PS: Jeg skjønner at ikke alle kan sy klær til seg selv og barna sine. Men det er nå engang slik jeg kan bidra. Og et lavere forbruk og mer gjenbruk kan vi alle bidra til. Om du ikke kan/vil reparere klærne dine selv, finnes det fremdeles skreddere rundt omkring og det er jammen på tide at det yrket får en oppsving. I denne artikkelen kan du lese mer om hvordan vi som forbrukere kan bidra. Jeg har planer om å skrive mer om dette temaet etterhvert og kanskje drister jeg meg til å lage noen «tutorials» også 🙂

Dette innlegget ble publisert i barn, engasjement, redesign, sysaker. Bokmerk permalenken.

8 svar til Redesignede kjoler

  1. Reblogged this on tenkeboksen and commented:
    Jeg er i redesignmodus denne uka, og deler derfor dette blogginnlegget. Nå på lørdag er jeg nemlig med å arrangere Reddesign konkurranse og moteoppvisning ved Langbryggen i Arendal kl 12:00. Dersom man kommer kl 11:00 kan man få en god lunsj i café Henris. Jeg gleder meg allerede!

  2. hud homes sier:

    My partner and I stumbled over here different website
    and thought I may as well check things out. I like what I see so now
    i am following you. Look forward to looking into your web page again.

  3. Hi! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick
    shout out and say I really enjoy reading through your
    posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that go
    over the same topics? Thank you!

  4. It is in point of fact a great and helpful piece of info.

    I’m satisfied that you just shared this useful info
    with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

  5. Asking questions are genuinely fastidious thing
    if you are not understanding something completely, however this piece of writing provides nice understanding even.

  6. Paragraph writing is also a excitement, if you be familiar
    with afterward you can write if not it is complex to
    write.

  7. I visit day-to-day some blogs and blogs to read content,
    except this website presents quality based content.

  8. Foods from the grocery store might last you all month, whereas the organic versions of those
    same foods at the health food store may only last you half the month.
    Learning you have celiac disease can be very overwhelming, particularly as the
    ‘cure’ is not one or two pills, but a very strict gluten-free diet.
    Cool the baking sheet for 5 minutes before adding more cookies to it.

Legg igjen en kommentar