Tom Ga Kai suppe

En nydelig thai-suppe som passer ypperlig til varme sommerdager. Dette er en forenklet versjon som ikke krever mer enn at den kan lages til hverdags. Oppskriften gir suppe til tre personer.

7,5 dl kyllingbuljong
2 stilker finkuttet sitrongress
ca 2 ts finkuttet ingefær
3 limeblader
400 gr kyllingfilet
1 ts salt
4 ss limejuice
3 ss fiskesaus
1/2 ts sukker
4 dl kokosmelk (4 dl vil si en vanlig hermetikkboks)
4 røde små chili (fjern frøene), finkuttet
Massevis av fersk koriander

Gi kyllingbuljongen et oppkok sammen med sitrongress, ingefær og limeblader på middels varme. Bland så inn salt, sukker, limejuice og fiskesaus. Kok videre i 10 min. Bland inn kokosmelk og chili. Varm opp til kokepunktet. Klipp opp i kyllingfileten, dra til siden og la det trekke noen min. Dryss over masse koriander.

Serveres sammen med ris og eventuelt baguetter.

Dette innlegget ble publisert i oppskrifter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s