Tips til ferie med barn i København

Jeg er blitt oppfordret til å komme med tips til familieferie i København. Vi var jo der med storefrøkna i fjor, og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært der før. Så her kommer mine topp ni for København med barn!

Zoologisk have på Frederiksberg. Moro for både voksne og barn. Anbefaler mating av sjøløvene, en tur med mini-toget og kosing med geitene.

Tivoli. Ingen over, ingen ved siden.

Louisiana – museum for moderne kunst. Ligger i Humlebæk, nord for København. Har en egen avdeling med aktiviteter for barn, samt nydelige parker med god plass til leking og tumling. Hyggelig kafé og selvfølgelig utstillinger for de voksne også.

Botanisk have. En flott gammel have midt i byen! Veksthuset er dampende hett og de kjøttetende plantene er spennende. Hva med en piknik?

Utendørs bading. Havnebadet på Islands Brygge eller Fisketorvet. Begge steder ligger midt i København og har barnebasseng.

Innendørs bading. Vandkulturhuset i DGI-byen, like ved Tivoli. Fantastisk sted med mange forskjellige bassenger og masse plass å boltre seg på!

Kanalrundtur gjennom havnen og kanalene: Se Den lille havfrue, Det kongelige bibliotek (Den sorte diamant) og Operaen fra båten. Det finnes også vannbusser uten guider.

Danmarks akvarium i Charlottenlund. Stedet kunne absolutt trenge en oppussing, men det tenker nok ikke barna på. Mange flotte fisker og omvisning med fôring. I underetasjen finnes det levende fisker og sjødyr som man kan ta på! Spennende for både små og store.

Experimentarium. Et naturvitenskapelig aktivitetssenter, ikke ulikt Teknisk museum i Oslo. Masse aktiviteter, spennende «foredrag» og en supersunn kafé.

Tilslutt ble jeg også spurt om shopping. Vel, det er to ting som er shopping i Køben for meg, og det er Søstrene Grene på Strøget og loppemarkeder. Vår og sommer er loppetid i København, og her kan du gjøre mange kupp! Les mer om de forskjellige loppemarkedene her. Danskene er ellers gode på å designe barnetøy. Sjekk blant annet ut merkene Ej Sikke Lej, Nanoou, IdaT, Katvig, Okker Gokker og Holly’s.

God tur!

Dette innlegget ble oppdatert 9. august 2011. Lenkene er sjekket, og jeg har lagt til et tips: Experimentarium.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i barn, reise. Bokmerk permalenken.

4 svar til Tips til ferie med barn i København

 1. Tilbaketråkk: Fire fine lekeplasser – for barn og voksne | Grønne tanker

 2. Tilbaketråkk: En liten oppdatering | Grønne tanker

 3. Signhild sier:

  Hei Bente!

  Særs bra oversikt.

  Louisiana ligg nok ikkje i Hornbæk, men i Humlebæk. Kan forøvrig anbefale å ta det som togtur, og då er det også ein fordel at det er Humlebæk og ikkje Hornbæk (..ettersom ein ved ein tur til Humlebæk slepp å bytte frå Øresundstog til lokalbanen i Helsingør).

  Forøvrig er nemnde Hornbæk også absolutt ein visitt, sjølv om det er lite «spesielt» som skjer der.. Fantastiske strender og ein veldig trivelig dansk sommerby – med Danmarks kanskje aller beste makroner hos den lokale bakeren. (Byen er for så vidt trivelig også om vinteren, men då er det meste lukka.)

 4. Bente sier:

  Du har jo selvfølgelig helt rett, Signhild! Jeg har rettet det opp i teksten, og håper jeg ikke har sendt ferierende nordmenn til feil by i sommer 😉

  Ellers takk for tips om at Hornbæk også kan være verdt et besøk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s