Bentes Banankake

Denne banankaka er saftig og rund og egner seg fin-fint til frysing. Du smeller den sammen på noen få strakser og jo mer modne bananene er, jo bedre blir den. Så nå vet du hva du skal gjøre med de brun-svarte bananene som ingen rakk å spise mens de var gule!

2 modne bananer
1,5 dl sukker
1 egg
4ss melk
100 gr smeltet smør

2,5 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
½ ts bikarbonat (natron)

Rør bananene, sukkeret, egget, melken og smøret godt sammen. Bland de tørre ingrediensene sammen før du heller dem oppi det våte. Bland sammen. Banankaka gjør seg godt i hjerteform, eventuelt i en liten brødform. Formen må smøres. Stekes ved 175 grader nederst i ovnen i ca 40 minutter. Avkjøles på rist. Dryss melis over før servering. Yummi!

Dette innlegget ble publisert i oppskrifter. Bokmerk permalenken.

5 svar til Bentes Banankake

  1. Inger-Lise sier:

    Nam nam! Takk for en super-enkel og knall-god oppskrift!🙂 Håper det er ok at jeg linker til oppskriften i bloggen min.
    Håper ellers alt er bra, og at barnehageinnkjøringen har gått bra. Klem

  2. Nicolai Rygh sier:

    Denne var veldig-veldig god! Fint om du legger ut flere oppskrifter som min kjære kone får lyst å prøve🙂

  3. Bente sier:

    Så hyggelig at familien Eikeli-Rygh er samstemte i sine kommentarer😉 Jeg lover oppskrift på en knallgod tyttebær kake (!) i nærmeste fremtid!

  4. Tilbaketråkk: Banankake | Sørburøy skole

  5. Tilbaketråkk: 2010 ifølge statistikken, og litt om det nye året | Grønne tanker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s