Tyttebærpai

Dette er egentlig en tranebærpai, men det morsomme er at den er akkurat like god med tyttebær. Og nå er det jo sesong! Så løp og plukk! Rens og bak! Og frys ned noen ekstra ladninger med bær til neste gang du får lyst til å bake. Kred til Jo som ga meg denne oppskriften en gang i tiden.

500 g tyttebær (friske eller fryste)
50 g smør
3 ss sukker

175 g mel
1 ts bakepulver
175 g sukker
120 g smeltet smør
2 egg
noen dråper appelsinolje

30 g mandelflak
litt brunt sukker (Demerara)

Forvarm ovnen til 160 grader.

Smelt 50g av smøret i en kjele og tilsett 3 ss sukker og tranebær. Kok over høy varme til de popper litt. Ta av plata mens deigen lages.

Ta mel, bakepulver og sukker i en stor bolle og tilsett egg, smeltet smør og appelsinolje. Elt deigen.

Dekk bunnen av en rund form med deigen og dekk til med tranebær. Legg så i resten av deigen på toppen uten bekymring om alle bærene blir dekket. Pynt over med mandelflak og demerara sukker.

Skal stå inne i ovnen i 45-60 minutter, til den er gyllenbrun og ferdig.

Dette innlegget ble publisert i oppskrifter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s