Gourmetveggis: Lime, lime, lime

Her i huset har salg av leilighet stått på agendaen den siste tiden. Aktive deltakere i Oslos boligmarked har kanskje lagt merke til at en kurv eller bolle med sitrusfrukter er obligatorisk inventar på kjøkkenet under visninger og leilighetsfotografering, og vi var intet unntak. Og jeg må si meg enig: sitrusfruktene er svært dekorative.

Men hva gjør man med all denne sitrusfrukten når den har fullført sin tjeneste som pynt? Jeg tyr til min venninne Maria sin fantastiske cevichesalat. Ceviche er opprinnelig en søramerikansk måte å tilberede fisk på, der juicen fra sitrusfrukter setter i gang en denatureringsprosess i fisken, som gjør at den blir «kokt» uten varme. Samtidig får den en frisk og god smak av lime.

Dette er en av våre favorittfredagsretter – sunn, frisk, god og akkurat passe mettende!

Marias cevichesalat
(nok til 4)

10-12 lime
ca 600 g Salmalaks, i terninger på ca ½ cm
1 mango, i terninger
2 avocado, i terninger
1 bunt vårløk, i skiver
1 stor bunt frisk koriander, grovhakket
1 rød chili, finhakket (kan sløyfes)
ca ½ dl god olivenolje
salt og nykvernet sort pepper

Press saften ut av limen og ha i en bolle med plass til fisken.

TIPS: For å få ut mest mulig saft av limen, ruller jeg den først fram og tilbake mot fjøla, dette får saften til å flyte lettere. Så deler jeg den i to, bruker en gaffel, og skviser limen rundt gaffelen.

Skjær fisken i terninger, og legg i limesaften. Saften skal dekke fisken. La stå i minimum 30 minutter.

Imens kutter du opp mango, avocado, vårløk, koriander og chili, og blander sammen i en stor salatbolle.

Når laksen er ferdig, has den i sammen med de øvrige ingrediensene. Hell over olivenolje og et par-tre spiseskjeer av limesaften fra fisken. Smak til med salt og rikelig med sort pepper. Serveres med godt brød.

Bon apétit!

Dette innlegget ble publisert i gourmetveggis. Bokmerk permalenken.

4 svar til Gourmetveggis: Lime, lime, lime

  1. Christian Steel sier:

    Har smakt lignende laks før, og det er kjempegodt!!🙂 Men «veggis»…?😮

  2. Gøril W. Smiseth sier:

    Det er vel faktisk noe som heter pescovegetarianer…😉 Hehe, lover å fokusere på rene vegetaroppskrifter, men det kommer nok til å snike seg inn en fisk i ny og ne!

  3. Bente sier:

    Nei, fisk er jo ikke en grønnsak… Men i prosjekt hverdagsveggis har vi altså foreløpig inkludert fisk, og i så måte burde vi jo kalle det for prosjekt hverdagspescoveggis😉

  4. Tilbaketråkk: 2010 ifølge statistikken, og litt om det nye året | Grønne tanker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s