Fire fine lekeplasser – for barn og voksne

Du kjenner følelsen. Det er bråkete, møkkete, masete og generelt fælt. Men ungene har det bra. Så du holder det ut. Du lukker øynene og prøver å tenke deg langt bort fra kjøpesenteret, lekelandet eller lekerommet. Nå skal jeg vise deg fire fine lekeplasser du kan drømme om. Og det beste er at de finnes i virkeligheten.

Denne lekeplassen er nærmeste nabo til La Sagrada Familia i Barcelona. Huskene og sandkassene er plassert under skyggefulle trær, og mens barna leker kan du nyte synet av en av verdens vakreste kirker. Jeg kan ikke fri meg fra tanken om at her kunne man ha plassert en rådyr restaurant eller et fjongt hotell. Man valgte altså å anlegge en lekeplass. Respekt.

Tivoli i København. Vakre hager, forlystelser, gode restauranter, konserter. Rett og slett pur magi! Høyt oppe på min liste over tips til ferie med barn i København. Takk til Gøril for lånet av bilde.

I den lille landsbyen Collodi i Toscana, Italia ligger Pinocchio Park, Garzoni Gardens og Collodi Butterfly House. Pinocchio-parken er full av sjarmerende karuseller, den har en mosaikkplass full av krinkelkroker og alt er generelt befriende lite Disney-aktig. Du kan gå tur gjennom historien om Pinocchio, illustrert med skulpturer og kunstverk. Garzoni Gardens og sommerfuglhuset er også flott. Sommerfuglene er enorme og lander gjerne på hånden din om du står helt, helt stille.

Tretopp

Egeskov har jeg jo skrevet om i et tidligere innlegg. Dette er et enormt område med lekeplasser, slott (!), museer, flere forskjellige hager og labyrinter. Fyn er jo ikke verdens navle, men inngangsbilletten på Egeskov gir deg rabatt på Storebæltsbroen over til Sjælland, så har du muligheten kan jeg absolutt anbefale et besøk.

Vet du om en lekeplass som er fin for både store og små?

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i barn, reise. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s