Enkel og supergod ostekake

I dag har vi hatt stort selskap her i huset ved skogkanten, og det er kakeglade gjester som har vært på besøk. Heldigvis, for vi som bor her er også veldig glade i kake!

Jeg jobbet en periode på Bryggen Iskafé på Aker Brygge, og der serverte vi det som må være en av verdens beste ostekaker (helt ubeskjedent, kremt). Når den i tillegg er enkel å lage, er den en ubestridt vinner. Lag den helst kvelden i forveien, slik at den får natten til å sette seg ordentlig. Vil du pynte litt ekstra med et gelélokk, lager du det morgenen etter. Dette er altså gitt at kaken skal serveres på ettermiddagen/kvelden.

Til bunnen trenger du
1 pakke Digestive-kjeks
15o gr smør

Knus kjeksene til det ikke er noen store biter igjen. Jeg pleier å legge kjeksene i en pose, og så hamre løs med en kopp. Det synes storefrøkna er gøy å være med på også. Legg kjekssmulene i en kakeform (24 cm), smelt smøret og hell det over. Bland godt og press bunnen ned, slik at den blir så kompakt som mulig.

Til fyllet trenger du
1 pakke sitrongelé
2,5 dl kokende vann
1 pakke rømme
2,5 dl fløte
1 pakke Philadelphia-ost
120 gr melis
1 ts vaniljesukker

Bland gelépulver og kokende vann i en bolle. Hell på rømme, fløte og ost og visp til røren er glatt. Tilsett melis og vaniljesukker og fortsett vispingen til blandingen er helt fri for klumper. Hell fyllet forsiktig over bunnen og sett den i kjøleskapet.

Til gelélokket trenger du
1 valgfri pakke gelé
2,5 dl kokende vann

Bland gelépulver og kokende vann. La blandingen kjøle seg litt ned, men ikke vent for lenge, da stivner den jo. Hell geleen forsiktig over ostekaken (den står fremdeles i formen sin). Jo mer forsiktig du heller, desto færre bobler blir det i geleen. La stå til geleen er stiv (vanligvis 3-4 timer). Om du har dårlig tid, er det et godt tips å bruke hurtiggelé til gelélokokket.

Håper det smaker!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i oppskrifter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s