Morovers


Det er såpass stor aldersforskjell mellom lillefrøkna og storefrøkna (fire år) at det er vanskelig å finne bøker som de begge har glede av. Men i kveld dro jeg fram André Bjerkes Morovers, en klassiker når det kommer til dikt for barn, og den ville de gjerne lytte til begge to! Jeg koser meg når jeg kan lese Runde, rare Rulle Rusk, Det er sant at jeg fant, Tirrili og Farao på ferie. I morgen skal jeg jommen prøve meg på Inger Hagerups Så rart.

PS. Når det kommer til ny skjønnlitteratur for barn er jeg nogenlunde oppdatert. Men jeg innrømmer at jeg ikke aner om det er skrevet gode dikt for barn etter Bjerke og Hagerup. Jeg antar jo det, så nå håper jeg at noen kan opplyse meg.

Dette innlegget ble publisert i barn, bøker. Bokmerk permalenken.

5 svar til Morovers

 1. underveis sier:

  Dette er også evige slagere her i huset. I tillegg til den urgamle Gåsemorvers. Vi finner fram disse bøkene om og om igjen. I snart ti år! Eldstemann nærmer seg nemlig ti, de to andre er åtte og fem. Fra babystadiet og framover har dette vært en stor suksess. (så jeg er vel heller ikke så oppdatert på nyere regler og rim….)

 2. marienborg sier:

  Føyer meg i rekken over de som leser med iver disse versa for ungene (eller, ungen). Og det fryder enda mer når jeg hører at han siterer versene for seg selv, når han leker 🙂 Fine gullskatter, disse bøkene som aldri mister glansen!

 3. Bente sier:

  Så hyggelig at vi er flere som bruker disse bøkene 🙂

  Men i og med at ingen har tips om diktsamlinger for barn av nyere dato, tror jeg jammen at jeg skal ta meg en tur på biblioteket i nærmeste fremtid. Skal holde dere oppdatert!

 4. Hélène sier:

  Her i heimen har vi hatt mye glede av bøkene til Jakob Martin Strid, en dansk forfatter. Bøkene finnes selvfølgelig på dansk, men også på norsk, oversatt og gjendiktet av Erlend Loe. Kjempemorsomme!

 5. BenteB sier:

  Takk for tipset, Hélène! Jeg skal huske på det neste gang vi er på biblioteket 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s