Bokstaver til lek og læring

For en god tid tilbake fikk jeg et spennende oppdrag fra en venninne: Om jeg kunne sy bokstavene i alfabetet, litt sånn som dette? Bruksområdet var lek og læring med bokstaver i barnehagen.

Jeg tok utfordringen (må innrømme litt smigret av å sy på oppdrag), og sammen har vi funnet fram til uttrykk, tykkelse på bokstavene og stivhet. Ansiktsuttrykket til min venninne da jeg overleverte bokstavene i går, gjorde at all klippingen var verdt det!

Til de som er interessert i fremgangsmåten: En mal med bokstavene (minus æ, ø, å) kan lastes ned her. Klipp ut og overfør til stoffene. Forsiden på bokstavene er festet (strøket med strykejern) på et tykt innleggsstoff (fra Stoff og Stil). Baksiden er i fleecestoff, og ensfarget, slik at barna lettere skal se forskjell. De tre lagene er tilslutt sydd sammen.

Dette innlegget ble publisert i barn, sysaker. Bokmerk permalenken.

2 svar til Bokstaver til lek og læring

 1. Inger-Lise sier:

  Så utrolig fine de ble Bente! Super kule for å leke og lære med! 🙂
  Jeg laget små kort med bokstaver og bilder som vi laminerte før vi dro på bilferie. (Kanskje jeg husker å vise de på bloggen en dag?) Men de blir mest for læring, og ikke så mye lek som disse.
  Mulig jeg må prøve meg på noen av disse, i hverfall noen utvalge bokstaver! 🙂
  Masse lykke til med skolestart på mandag. Vi drar på en liten ferie i morgen (hele familien, inkludert mamma – tro det eller ei. Med legers tillatelse så klart!) så vi sees nok ikke før skolestart. Så du må hilse masse til F fra oss alle, og særlig fra Kasper! 🙂
  Klemmer

 2. Bente sier:

  Takk, Inger-Lise! Jeg vil gjerne se hvordan kortene dine ser ut 🙂 Jeg trenger noen gode ideer til lillefrøkna etterhvert.

  Så hyggelig med en liten miniferie, og spesielt hyggelig at A blir med. Vi tenker mye på dere alle sammen. Hils så mye!

  Stor klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s