Luksuriøse vegaboller

Disse kardemommebollene har jeg skrytt av før, og jeg tenkte det var på tide å dele oppskriften med dere. De smaker himmelsk og spesielt når de er rykende ferske. Oppskriften gir ca. 20 boller.

DEIG
125 g romtemperert smør
3 dl melk
1/2 pakke fersk gjær
1/2 ts salt
1 dl sukker
2 ss malt kardemomme
ca. 7,5 dl hvetemel

FYLL
2 ss malt kardemomme
75 g romtemperert smør
5 ss sukker
1 toppet ts vaniljesukker

TOPPING
1 sammenvispet egg til pensling
2 ss sukker
1 ss malt kardemomme

Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Varm opp til ca. 37 grader. Smuldre gjær i en bolle og tilsett smør- og melkeblandingen. Rør ut gjæren. Tilsett så salt og sukker. Bland tilslutt inn mel og kardemomme. Arbeid deigen sammen til den slipper langs kantene på bollen. Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted i minst 1 time. Rør sammen fyllet og toppingen mens du venter.

Sett stekeovnen på 225 grader. Elt deigen smidig, del den i to emner som du kjevler ut til rektangler på tykkelse med en pizzabunn. Smør fyllet utover rektanglene og rull dem sammen (som en rullekake). Legg rullen med skjøten ned og skjær den i 5-6 cm brede stykker. Legg bollene på stekeplater dekket med bakepapir. La dem heve i ca. 15 minutter.

Pensle med egg og dryss over blandingen av sukker og kardemomme. Stek bollene nederst i ovnen i ca. 12 minutter. De skal være ganske mørke når de er ferdige.

Nyt!

Dette innlegget ble publisert i oppskrifter. Bokmerk permalenken.

1 svar til Luksuriøse vegaboller

  1. Tilbaketråkk: Kreativt på kalde dager | Grønne tanker

Legg igjen en kommentar